Kinkkupiirakka

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Tai oikeammin kinkku-purjo-sinihomejuustopiirakka. Alkuperäinen ohje on painunut mieleeni jo niinkin kauan aikaa sitten kuin 90-luvun alkupuoliskolla (saattoi olla jo 80-luvulla) kun tätä teki Lappeenrannantätini, kutsuttakoon häntä nimellä Täti S.
En lähtenyt selvittämään mitä kaikkea tähän oikeasti tuli, mutta kutakuinkin varmaan kinkkua, purjoa ja sinihomejuustoa.
Seuraavan piirakkani teen mallia kinkku-purjo tai käytän jotain miedompaa sinihomejuustoa kuin Saint Agur. Kanssa-asujan makuun oli kovasti kyllä tämäkin ja piirakan teon perimmäinen tarkoitus oli hankkiutua kyseisen juuston jämistä eroon.
Kuvassa taustalla pilkottavassa salaatissa on salaatinlehtien lisäksi vihreitä viinirypäleitä, paahdettuja pecanpähkinöitä ja basilikaa.

Pohja
150 g voita
3 dl jauhoja
vettä

Paitsi että mun pohjassa ei ollut yhtään vettä ja jauhojakin meni vähän enemmän. Jos omistat jonkun sopivan keittiövermeen, niin ota se käyttöön viimeistään nyt.
Nypi pehmeä voi ja jauhot tasaiseksi. Jos taikina jää liian kovaksi, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
Painele taikina kostutetuin sormin voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte
400 g kinkkua
200 g sinihomejuustoa
1 purjo
2 dl kermaa
2 kananmunaa
75 g juustoraastetta
mustapippuria

Suikaloi kinkku ja purjosipuli, murusta juusto. Levitä täyteaineet piirakkapohjalle. Riko kananmunat ja sekoita niiden rakenne rikki. Sekoita kananmuniin kerma ja juustoraaste, mausta mustapippurilla. Kumoa seos tasaisesti täyteaineiden päälle.
Paista piirakkaa 220-asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes sen pinta on kauniin värinen. Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua että täyte kiinteytyy kunnolla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements