Kuubalainen leipä ja kaasu-uunin kirous

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Kuubalainen leipä valloittaa blogistaniaa, kyseisen leipäsen ovat pyöräyttäneet ainakin Bella Vanillan Rossana, Patalintu ja Sillä Sipulien Hyppysellinen.
Alun perin ohje on Wayne Gisslenin kirjasta Professional Baking ja minäkin noudatin sitä grammalleen.


Leipä oli erinomaista, ulkonäöstä en voi parhaalla tahdollakaan sanoa samaa. Tai ei näistä nyt NIIN rumia tullut, mutta menin kohottamaan niitä n. 10 minuuttia liikaa kun unohduin tekemään jotain muuta ja kaasu-uunissa tuo leivonnaisten väri vaan tuppaa jäämään kalpeaksi.
Kuvista ei kerta kaikkiaan uskoisi, että leivät ovat edes kypsiä, mutta kyllä ne ovat ja niissä oli ihanan rapea kuori ahkeran kosteuttamisen ansiosta. Ja nytpä seuraakin vinkki, jota en voi kokeiltavaksi suositella kuin ihan omalla vastuulla. Korostan vielä, että ei sitten ole mun vika jos uuni tai joku sen osa posahtaa kun tätä vinkkiä noudattaa. ;) Höyrytin paistoksiani viskomalla suoraan uunin pohjalle hanakuumaa vettä. Uunista kuului karmiva natina ja pauke, mutta hyvin höyrysi. Kaasu-uunin kanssa saa muuten olla tarkkana, ettei liekki sammahda.


Kuvista ei myöskään uskoisi, että uuniin meni pyöreitä leipiä, ei neliskanttisia..
Yllä mainituista blogeista kannattaa käydä katsomassa miltä leipä voisi näyttää ja kyseisiin blogeihin kannattaa muutenkin tietty tutustua.



Uunituoreille leipäsiivuille levitin avokadotahnaa, jossa on 1 avokado, 1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu sekä 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä ja mausteeksi 1 tl chilijauhetta ja pikkasen suolaa.

12 kommenttia

  1. hyvä on noudattaa grammalleen kun on se uusi vaaka ;)

    hyvää kyllä on, meillä tehdään edelleen usein! ja ihanan näköistä tuo sinun tahnasi, vaikka avokado ei kuulukaan suosikkeihini. Pastis tykkäis varmasti! ehkä yllätänkin hänet jolloinkin tällä.

    VastaaPoista
  2. Meillä leipä odottaa edelleen uusintayritystä...
    Tuo tahna vaikuttaa herkulliselle. Pitääpä lisätä avokado huomiseen ostoslistaan. Ollaankin mietitty mihin kätkettäisiin pussillinen seesaminsiemeniä, tämä vaikuttaa sopivalta kohteelta jatkaa tyhjennystä :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin tuota avokadotahnaa täällä ihailen.. avokadosta muutenkin kun tykkää hullun lailla :) Voi vain kuvitella miltä maistuu tuolla tuoreella leivällä :P

    VastaaPoista
  4. Hei Prinsessa! Mulla on uusi ruokablogi, missa on vain resepteja :)

    VastaaPoista
  5. Hyppysellinen: Meinas vaan mennä hermot sen vaa'an kanssa ja se meneekin nyt vaihtoon. Mitä iloa on on/off-nappulasta jos sitä painamalla ei saa vaakaa päälle eikä pois päältä? Se on vaan päällä koko ajan..
    Laita avokadotahnaan vähän reilummin limee, niin maku peittyy. ;)
    Mä laitoin siihen muuten hunajaakin kun tuli niin kirpakkaa.

    Petra: Paahdetut seesaminsiemenet ovat ihan huippuhyviä ja sopivat, ihan paahtamattakin, just vaiks leipätaikinaan ja koristeeksi sämpylöiden päälle.

    Risulinna: Avokado on tosiaan herkkua ja tässä joku päivä on pakko kokeilla siitä tehtyä suklaamoussea, jota ainakin Unelias kokki Anna ja Monkey Foodin Ylimuuli ovat tehneet.

    Susa: Kivaa, olen sun reseptejä jo ehtinyt kaivatakin. Linkitän blogiin ja lisään blogilistalla. Luen kyllä jatkossa sitä toistakin.

    VastaaPoista
  6. Nami, avokadoa, täällä Israelissa on nyt alkanut kunnon avokado season ja tulee niitä paljon ostettua.Kokeile ihmeessä sitä avokadosuklaamoussea, se on tosi hyvää, ja kun sen pistää pakastimeen, käy se myös jäätelöstä ihan kivasti.

    VastaaPoista
  7. Yaelian: Avokadosuklaamoussejäätelöä! Miten mahtavaa! Sain heti mielettömän idean, niin hyvän, että pitää saada ruokavieraita sitä kanssani jakamaan. Kiitos!
    Onko sulla muuten blogia, jota voisi käydä lueskelemassa?

    VastaaPoista
  8. Ei ole blogia, olen kyllä sellaista ajatellut, tulee kamala hinku sellaiseen kun lukee muiden blogeja. Mä vaan luulen, et nyt kun asun yksin, niin ei tulis niin usein laitettua niitä reseptejä...

    VastaaPoista
  9. Tuon leivän kuorihan näyttää tosi rapealta sellaiselta mikäs sämpylä se olikaan...? Aivan upean vihreä avokadotahna! Hyvä idea nuo seesamin siemenet.

    VastaaPoista
  10. Yaelian: Siitä vaan blogia perustamaan! Eihän sitä tartte joka päivä päivittää jos ei tule kokkailtua.

    Rossana: Kiitos! Leipäni on rapea mutta kalpea. :)

    VastaaPoista
  11. No nyt mulla sitten on blogi, tosin ei vielä muuta valmiina kuin tervetuloa teksti.osoite on
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/

    Otin vapauden lisätä blogisi omaan blogilistaani kysymättä, mutta suonet kai sen anteeksi......kuuluuko tuota muuten aina kysyä ennenkuin lisää....

    VastaaPoista
  12. Onnea uudelle blogille Yaelian! Kävinkin siellä jo kommentoimassa, ekana, jee.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements