Tästä voisi tulla hyvä päivä

lauantai 8. marraskuuta 2008

Olen viime aikoina jättänyt aamupalat väliin tai syönyt leipää tai pullaa, pahimmissa tapauksissa molempia. Leipä on hyvää ja pulla vielä parempaa, mutta oikeasti kylläinen ja virkeä olo minulle tulee kun syön aamulla hedelmäisen tai marjaisan ja reilusti siemenisen smoothien. Jugurttipirtelölläni pitää myös olla reilusti kokoa, pieni kipponen ei riitä vaan ison kupin tai lasin pitää olla täynnä reunojaan myöten. Oheen kuppi vahvaa sumppia ja päivä kuin päivä muuttuu heti aurinkoisemmaksi ulkona vallitsevasta säätilasta tai mielen myllerryksistä riippumatta.

Tyypillisesti aamupalani koostumus on seuraava:
1 banaani
1/2 - 1 dl marjoja tai hedelmä (omena, mandariini, luumu, persikka, pala ananasta, mitä näitä nyt on)
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä
2 dl luonnonjugurttia
Kaiken muun paitsi kurpitsansiemenet jauhan tehosekoittimessa sileäksi, kurpitsansiemenet kippaan smoothien päälle. Minä nautiskelen aamiaiseni lusikalla Hesaria lukiessa ja lopuksi Alfa-kissa nuolee astian, mahdolliset kokonaiset pellavansiemenet tarkkaan kiertäen.

Syyskuun alussa ostin torilta ihan näitä ihania aamiaisia silmällä pitäen mielettömän satsin lempimarjaani puolukkaa, josta toki syntyy myös muita herkkusia. Vasta tänään surautin satsista ensimmäisen smoothien, lisänä jugurttia tietenkin ja pari ruokalusikallista tahinia ja pellavansiemeniä. (Lasi ei ihme kyllä kelvannut Altsulle nuoltavaksi, kissani eivät taida pitää tahinista.)


Näin se päivä lähti käyntiin, suunnitelmissa tehdä muutama koru pitkästä aikaa, suunnitella omia nettisivuja, kirjoittaa työhakemus ja laittaa uusiksi tämän blogin aiheet ja raaka-aineet -lista.

Lopuksi pieni vinkki: laita tehosekoittimeen ensin kaikki muuta aineet ja niiden päälle jugurtti.

Alfa aka Altsu A kasan alimmaisena vasemmalla. Siitä kohti oikeaa aamupäivätsetaa vetävät James ja Bella. Yksi puuttuu, se taitaa maata omassa korissaan kylppärissä, Jäbä nimittäin.

5 kommenttia

  1. Veera, ihana aamiaissmoothie on sulla! Noi siemenet (ja pähkinät)tekee niistä smootheista superhyviä ja terveellisiä

    VastaaPoista
  2. Ai niin, ja sun kissat on hurmaavia!

    VastaaPoista
  3. Eikö olekin onni olla lemmikin omistaja?

    VastaaPoista
  4. Ihanat kissalapset ja ihana aamiainen. Laitetaan korvan taakse :)

    VastaaPoista
  5. Mari: mä lähden kohta kauppaan hakemaan jugurttitarpeita ja teen tästä lähin jugurttini kans itse. Vähänkö tulee halvemmaksi.
    Pitääkin soittaa äidille josko muinainen jugurttikone olisi vielä olemassa..

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements