Riisii ja broilerii

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Kun tekee tarpeeksi, niin ei ole ensi viikolla lounas- eikä illallisongelmia. Riisisalaatin kanssa käy punainen ja valkoinen, viini siis. Ja roseekin, sillä kesää ON vielä jäljellä.

muutama desi riisiä kanaliemeen keitettynä
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
300 g broilerin fileesuikaleita
1 limen kuori ja mehu
1 rkl hunajaa
2 rkl tummia oliiveja
100 g fetaa

Keitä siis riisi kanaliemeen, tai miksei kasvikseenkin. Riisin voi keittää vaikka jo edellisenä päivänä.
Kuutioi kesäkurpitsa ja suikaloi sipuli. Paista pannulla oliiviöljyssä, kunnes kasvikset saavat väriä.
Kesäkurpitsan ja sipuli paistuessa purista tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatit. Lisää keitetyn riisin joukkoon.
Kippaa valmiit kasvikset pannulta riisiin, lisää pannulle öljyä ja lisää broileri. Raasta limen kuori pannulle ja purista mehu. Lisää vielä reilu lusikallinen hunajaa. Paista kypsiksi ja siirrä riisiin.
Kuutioi feta riisiin, lisää oliivit ja silpittu lehtipersilja.
Mausta chiliöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.













Aika olmin näköistä tässä kuvassa, koska mä en vielä osaa käyttää mun uutta kameraa, enkä saa siitä automaattisalamaa pois..

3 kommenttia

  1. Riisisalaatti ainakin kuulostaa hyvältä.Minkälaisen kameran hankit?

    VastaaPoista
  2. mukava idea, oispa mukava tehdä pitkästä aikaa fetaa ja oliiveja jossakin muussakin kuin leivässä .. pitäis koittaa, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Sain faijalta sen vanhan kameran mallia Nikon D70s. Sen pitäsi olla tosi hyvä kamera, enkä epäile yhtään. Käyttäjä ei vain taida vielä olla ihan kameran tasalla..

    Risulinna: Viime aikoina olen välttänyt hiilihydraattia ja siinä vimmassa riisi on kuin taivaan lahja. Oliivia ja fetaa on kyllä mennyt lähinnä munakkaan välissä!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements