Pastaa ja lammasta, eli lisää jämäruokaa

sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Pääsiäislampaasta riitti menneellä viikolla lämpöisien sämpylöiden lisäksi myös tähän hivelevän hyvään pastaan, kermankin jämät sain menemään tähän. Minulle tulee aina paha mieli jos pitää heittää ruokaa pois, joten koitan keksiä kaikista tähteistä tai ylijääneistä aineksista uutta syötävää. Pahamielisyys johtaa myös älyttömyyksiin, kuten luiden, paistinrasvojen ja kuivettuneiden leipomusten säilyttämiseen, lampaanluun heitin kuitenkin reippaasti heti menemään tämän pasta jälkeen!
Tämä ruoka on toteuttamiskelpoinen lammasjauhelihasta.

lammasta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl kermaa
1 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria
suolaa

Suikaloi sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää lammas ja timjami ja kuumenna (jos ei sinulla ole jämälammasta vaan käytät jauhelihaa, niin ruskista sitä hieman). Lisää kerma ja suola ja keitä neste puoleen määrästänsä että kerma sakenee. Mausta lopuksi vastarouhitulla mustapippurilla ja sekoita keitetyn pastan kanssa. Tarjoile heti parmiggianolla tai pecorinolla höystettynä.

1 kommentti

  1. Prinsessavastaus oli mainio. Ja blogista yleensäkin pitänee antaa tunnustusta, sitä on kiva lukea.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements