Pastaa pippurilla ja pecorinolla - cacio e pepe

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Olen syönyt tätä roomalaisen keittiön klassikkoa muutamankin kerran Italiassa majaillessani, mutta tyystin unohtanut koko ihanuuden olemassaolon, kunnes löysin sen uudestaan Saku Tuomisen mainiosta kirjasta Aglio & Olio. Tuominen ”kostuttaa” pastan parilla ruokalusikallisella keitinvettä, mun oli tarkoitus lurauttaa ihan pikkuisen oliiviöljyä, mutta unohdin ja hyvin toimi ilmankin.

Tätä jos meinaa valmistaa, niin pitää tykätä mustapippurista ja pecorino romanosta, jostain kumman syystä niiden maut ovat tässä aika hallitsevia..

Keitä pasta. Rouhi valutettuun pastaan roimasti mustapippuria ja sekoita joukkoon roimasti pecorino romano –raastetta, annostele lautaselle ja raasta päälle vielä hieman juustoa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements