Poropyörykät

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Makustelin näitä päässäni melkein viikon ja olivat livenä suorastaan parempi kuin ajatuksissa. Määrät ovat ehkä vähän omituisia, mutta Pirkka porojauhelihaa nyt satutaan myymään tuon painoisessa pakkauksessa. Puolet laitoin porsasta, ensi kerralla kokeilen muuttaa suhdetta poron hyväksi. Muusi koostui perunoista ja palsternakasta, jotka soseutettiin keitinveteen ja lusikalliseen voita. Palsternakassa on prinsessaisen hieno aromi, joka sopii täydellisesti poron kanssa.

240 g porojauhelihaa
240 g porsaanjauhelihaa
2 sipulia
1 dl pecorino romano –raastetta
1 rkl rosepippureita rikottuina
pari rouhaisua mustapippuria
timjaminoksia
2 dl olutta
öljyä


Pilko sipulit hyvin pieniksi kuutioiksi ja freesaa pannulla pehmeiksi.
Sekoita jauhelihat, sipuli, pecorino ja pippurit tasaiseksi massaksi. Anna makustua puolisen tuntia. Muotoile pyöryköiksi ja asettele ne voideltuun uunivuokaan timjamipedille. Kaada olut pannun pohjalle. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi ja tarjoile muusin kera, lusikoi päälle neste uunivuoan pohjalta.
(Juusto kannattaa muuten sekoittaa lihoihin vasta sitten kun on sekoittanut niihin sipulin tai vaihtoehtoisesti jäähdyttää sipuli ensin. Juuston ei ole tarkoitus sulaa tässä vaiheessa.)



1 kommentti

  1. Poro, olut ja palsternakka - ihan mahtavan kuuloinen yhdistelmä! ("Kuuloinen" on kyllä väärä sana kuvaamaan reseptistä tulevaa makustelufiilistä...)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements