Prinsessasalaatti

sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

tai Veeran Mansikkasalaatti, kumpaakin nimeä saa käyttää ihan vapaasti. :D
Tämä salaatti niittää mainetta ystävieni keskuudessa ja tekaisin sitä myös taannoiselle blogipiknikille, josta voi lukea lisää mm. Muulilasta ja Äijälästä.
Salaatin laatua voi vaihdella maun mukaan, suositan paksulehtistä kamaa jos salaatin täytyy säilyä esim. noutopöydässä. Piknikillä vihreän virkaa toimittivat vuonankaali ja rucola. Vaihtelevasti voi lisätä avokadoa ja kevätsipulia, tai mitä nyt ikinä.
Perusainekset ovat mansikat, fetajuusto, salaatti ja basilika. Basilika on ehdottoman tärkeä, prinsessasalaatin salaisuus piilee siinä. Kastikkeeksi sopii parhaiten maailman paras salaatinkastike eli suola ja huippuhyvä extra vergine –oliiviöljy, kumpikin erikseen tarjottuna, jotta jokainen ruokailija saa maustaa salaattin itselleen sopivaksi. Suhaus aceto balsamicoa tekee myös terää.

2 kommenttia

  1. Näyttääpä mukavalta. Ja on niin yksinkertainen, että minäkin voin onnistua tässä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Trump, ei tätä oikein voi pilatakaan. Paitsi jos unohtaa basilikan ja sittenkin salaatti on edelleen syötävissä. :D

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements