Funghi giganteschi ripieni di ricotta e pancetta

lauantai 12. heinäkuuta 2008

Eli ricotta-pekonitäytteisillä sienillä mennään.
En voinut vastustaa kiusausta kun näin K-kaupassa kämmenen kokoisia herkkusieniä. Söimme näitä pääruuaksi jo parikin viikkoa sitten, alkuruokaa en muista kuollaksenikaan. Ensi kerralla paistan pekonin kanssa yhden sipulin, mutta aivan erinomaisen makoisia olivat sienet näinkin. Ricotta on siitä kiitollinen paistettava, että se pysyy kasassa kovassakin lämmössä eikä sula pitkin uunia.

6 jättiherkkusientä
purkillinen ricottaa (olisko 200g)
1 dl raastettua parmesaania tai granaa
3 rkl pekonikuutioita
1 rosmariinin oksa
mustapippuria
suolaa
3 laakerinlehteä
öljyä

Paista pekonikuutiot rapeiksi silputun rosmariinin kanssa. Sekoita ricottaan paistettu pekoni ja raastettu parmesaani (säästä pari lusikallista sienten päälle). Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria ja mausta tarvittaessa suolalla. Poista sienistä kannat ja täytä juusto-pekonitäytteellä. Leikkaa laakerinlehdet puoliksi ja työnnä täytteeseen leikkauspinta alaspäin. Ripottele sienten pinnalle loput juustoraasteesta ja paista öljytyssä uuniastiassa parisataa-asteisessa uunissa. Olisko ollut puolisen tuntia..? Toiminevat myös grillissä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements