Äitin taatelimuffinit

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Vietin viime viikon torstain äippälässä ja äiti oli tehnyt niin hyviä muffineita, että ohje pitää jakaa muillekin. Maittavan makunsa ja uskomattoman mehevän koostumuksensa lisäksi nämä ovat vielä suhteellisen terveellisiäkin, ainakin kun vertaa mun tekemiin muffineihin.
Me syötiin muffinit kera vaniljakermavaahdon ja näitä kannattaa säilyttää jääkaapissa. Säilyvät hyvin ja maku vaan paranee kun saavat viileässä muhia muutaman päivän.

Kiitos äiti!

kuivat aineet:
2,5 dl kauraryyniä
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl soijajauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
vaniljasokeria
(kanelia, rusinoita, mitä nyt kaapista löytyy)
suklaata maun mukaan (jos kotoa löytyy), veitsellä hienonnettuna

märät aineet:
100 g sulatettua voita
1 dl vettä
1/2 pakettia kuivattua taatelia
2 keskikokoista porkkanaa hienoksi raastettuna
1 muna

tästä tulee 14 kpl ja sähköuuni 200°C noin 10 minuuttia.

Ja sehän menee sitten niin että ensin sekoitetaan kuivat keskenään, sitten märät keskenään ja sitten nämä sekoitukset yhdistetään mahdollisimman vähällä sekoittamisella.


5 kommenttia

  1. Nami, inspiroivia muffineita...

    VastaaPoista
  2. Mikähän siinä on, että ne äiskän ohjeet on aina parhaimpia... Esimerkiksi meidän äiskän pieleen menneet sämpylätkin ovat parempia kuin mun onnistuneet sämpylät...:-D Ovat varmasti tosi hyviä muffinsseja!

    VastaaPoista
  3. Näitä on pakko kokeilla, koska olen kuullut näistä niin kehuja.
    - Tätsy -

    VastaaPoista
  4. Mulla meni pupu pöksyihin,näiden muffinsien teossa.Nimittäin, kerran laitoin taatelipaketin sulatettuun voihin.Mitä näinkään seuraavaksi;kun avasin kannen,niin sisälmys olikin muuttunut matopadaksi.Hyi olkoon.En ole moneen,moneen vuoteen taatelia syönyt.
    Jokohan uskaltaisin koittaa.
    - N-tien tätsy -

    VastaaPoista
  5. Yaelian: muffinit ovat huippuleivonnaisia kun niitä voi varioida vaikka miten ja niistä saa halutessaan tosi terveellisiäkin.

    Hippu: Tästä tulikin mieleen äitin adventtilihapullat, joiden sisään tulee luumua ja omenaa ja niitä syödään nimenomaan ensimmäisenä adventtina. Täytyykin kutsua itsensä äippälään kylään.

    Tätsy: Osta niitä puolituoreita taateleita, joissa on vielä kivet jäljellä. Siemen on helppo poistaa. Ja voihan näihin laittaa vaikka kuivattuja luumuja.
    Niistä kokonaisista taateleista tulee muuten hyviä kun ottaa kiven pois ja laittaa tilalle sinihomejuustoa.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements