Lihaa soijassa ja mirinissä

torstai 2. helmikuuta 2012

Mikä ihme siinä on, kun chilien yhteyteen ei kaupassa saada minkäänlaista lappusta, että kuinka tulisia ne on? Ihmeellistä hommaa sanon minä.
Luulis, että niitä kuitenkin myydään kaupalle esim. lajikkeen mukaan, jolloin tulisuuskin olis tiedossa tai ainakin tsekattavissa. Kuluttajalle sen sijaan siinä lukee, sekä pakkauksessa että hyllyssä, ihan vaan chili, punainen tai vihreä. Ja värinkin voi perussilmillä havaita ihan itse.
Jos hevi-osaston tyttöä tai poikaa laiskottaa tai työnantaja ei tarjoa sopivia tiedonhankintavälineitä, niin ei se montaa sormenliikautusta ylimääräistä vaatis laittaa siihen hyllynreunalappuun edes sitä lajiketta. Asiakas voisi ihan itse googlettaa siinä chilin lähimaastossa, että irtooko silmät jos suuhunsa pistää vai jääkö kaivattu lämpö ruoassa vain haaleaksi. Hevi-osaston tytön tai pojan luulis kuitenkin tietävän, että chilillä se vasta onkin eroa, asiakkaan ei tartte eroja paljaalla silmällä erottaa.
Kampin K-kaupassa ainakin olen tulisuusasteet nähnyt mainuttuina, Itäkeskuksen City-Marketissa kaikki info loisti poissaolollaan, surkee kauppa muutenkin.

Tähän japanilaishenkiseen ruokaan sokkochilien potkuaste oli ihan passeli. Alkuperäisohje on (kuinka yllättävää) BBC Good Foodista. Alla ohje niin kuin minä sen tein. Helppoo ja nopeeta ja tosi hyvääkin!

800 g suikalelihaa (käytin puolet nautaa ja puolet possua)
5 dl kanalientä
0,5 dl soijakastiketta
1 dl miriniä
2 rkl muscavado-sokeria
2 sipulia suikaleina
1 rkl ohueksi suikaloitua tuoretta inkivääriä
3 kevätsipulia ohuina renkaina
1 punainen chili ohuina renkaina

Paista lihat kuumalla kuivalla korkeareunaisella pannulla kahdessa erässä, ensin possu sitten nauta. Ei tartte kypsyä läpi, kunhan värjääntyy joka kantilta. Ota lihat sivuun.
Pistä pannuun liemi, soija, mirin, sokeri ja sipuli. Keitä viitisen minuuttia.
Lisää lihat ja inkivääri. Keitä vielä muutama minuutti.
Kauho lihat ja pikkasen lientä riisikasalle, viimeistele kevätsipulilla ja chilillä.


2 kommenttia

  1. Tuota chiliasiaa olen hämmästellyt minäkin. Tulisuusasteikko olis kätevä ja asiakasystävällinen. Joskus lukee lajike, esim. Habanero, mut eihän se kerro mitään ihmiselle, joka ostaa chiliä summamutikassaekaakertaa. Se chiliostos saattaa jäädä viimeiseksi :)

    Mielenkiintoinen resepti!

    VastaaPoista
  2. Hannele: Ehkä vielä enemmän kuin toivottua tulisempi chili, ärsyttää se liian mieto!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements