Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Porkkana on mun uusi suosikkivihannes, ja niita harvoja rehuja, jotka on hyviä helmi-maaliskuussakin. Porkkanasalaattiin sain inspiraation jo aikaa sitten Truly Kira -blogin harissaporkkanoista. Lopulta salaatissani on porkkanoita lukuunottamatta aika vähän samaa kuin Kiralla, mutta yhtä kaikki herkullista!
Tein salaattia lisukkeeksi uunissa paahdetuille koiville, joiden kanssa paahdoin myös puolitetun sitruunaan, joista puristin pikkasen mehua salaattiinkin.

Sekä salaattia että koipia jäi reippaasti vielä seuraavaankin päivään. Koska salaatin saama vastaanotto prinsessalasten keskuudessa oli varsin nihkeä, heitin pataan sipulia, tomaattimurskaa, kookosmaitoa, lisää mausteita, salaatin ja koivet sekä koipien paistoliemen, josta kuorin rasvan. Nelisenkymmentä minuuttia hiljaista poreilua ja ai että oli törkeen hyvää!

Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

8 porkkanaa
1 tl jeeran siemeniä
1 tl kanelia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl voita
1rkl oliiviöljyä
1 tlk kikherneitä
suolaa
puoli puskaa korianteria

Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne puoli senttiä paksuiksi kiekoiksi. Keitä kiekot melkein pehmeiksi ja valuta hyvin. Paahda seesaminsiemeniä ja mausteita hetki kuumalla pannulla. Lisää pannuun voi ja öljy. Lisää porkkanat ja paista käännellen muutama minuutti. Lisää valutetut kikherneet, mausta suolalla ja paista kunnes herneet ovat kuumia.
Kaada tarjouluastiaan ja silppua päälle korianteria.



3 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Tässä ruuassa on kyllä värit kauniisti kohdillaan, ja toki makukin. :)

      Poista
  2. I made this today, was so good. Thanks for the idea! :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements