Kikhernepasta

lauantai 31. toukokuuta 2014

Arktiset kelit vaativat tuhdit eväät. Niinpä tällä viikolla on turvauduttua palkokasveihin jo kolmeen kertaan. Erityisen hyvää oli tämä kikhernepasta, se on maanantailta, jolloin flunssa ei ollut vielä nujertanut puolta meistä, pystyi nielemään ja joku vielä maistuikin joltain. No ensi viikolla lämpenee ja flunssakin tuntuis jo taittuvan.

Kikherneet ja pasta saattavat kuulostaa suorastaan todella tuhdilta yhdistelmältä, mutta ovatkin yllättävän raikas kokonaisuus.



Kikhernepasta

paketti pekonia
1 sipuli
palanen inkivääriä
1 tlk kikherneitä
oliiviöljyä
korianterin lehtiä silputtuna
mustapippuria

Suikaloi pekoni ohuelti ja laita suikaleet laakeaan pannuun paistumaan rapsakoiksi. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Sipulit on tarkoitus kypsentää nopeasti, joten mitä pienempi kuutio sen parempi. Raasta tai silppua inkivääri.
Pekonin ollessa makuistasi, lisää sipuli ja inkivääri. Huuhtele ja valuta kikherneet. Ota pannu liedeltä ja lisää kikherneet, sekoita voimakkaasti.
Lisää reilusti oliiviöljyä, silputut korianterit ja mustapippuri. Sekoita keitetyn pastan kanssa pannussa.

Mietitäänpäs sitten kuumaa kesäpäivää. Kuvittele tämä sama ruoka, mutta ehkä ilman pekonia. Kourallinen tai pari rucolaa, sitruunanmehua ja kuorta sekä vielä minttua. Yhtäkkiä trooppiset kelit vaativat kepeät eväät!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements