Kylässä Kivistössä

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ihanana kevätlauantaina ryhmä ruokabloggaajia kokoontui Kivistössä-blogin tiluksille nauttimaan hurmaavasta säästä ja vähintään yhtä hurmaavasta ruoasta. Prinsessakeittiö antaa kevätretkestään kuvapainotteisen raportin. Lisää ihania herkku- ja tunnelmakuvia löytyy Instagramista #kivistössä ja mukana olleiden blogeista, linkit kyseisiin blogeihin löydät postauksen lopusta.

Isäntäväki aloitti grillihommat rosmariininoksiin pujotetuilla broilerin sydämillä. Sillä sipulien hehkuttamana sydämet olivat tuttua, mutta mulle vielä maistamatonta herkkua. Tykkäsin ja uskoisin, että prinsessalassa kelpaisivat myös noille nirsommille. Emännättäret olivat valmistaneen hellejuomaksi lemonadea, joka oli ihan tolkuttoman hyvää ja niin nätisti karhupurkissa tarjolla. Kunhan saan viimeisetkin istutuksen parvekkeella paikoilleen, taidan pitää pienet partsikauden avajaiset ja täyttää minäkin karhutölkin viilentävällä lemonadella.
Mulla ei muuten todellakaan ole kuvaa joka ruoasta, ei ehtinyt kuvata kun piti syödäkin ja olin toinen niistä lapsellisista ja Lapsi Prinsessa II vaati välillä sekin jotain huomiota, mutta eiköhän näistä kokonaiskuvan saa ja muista blogeista sitten lisää.


Eri viehättävä paikka tämä Kivistö. Katsokaa nyt miten söpö verantakin!


Pekoniin käärityt ja feta-tuorejuustotahnalla täytetyt minipaprikat ala Suolaa ja hunajaa.



Sillä sipulien Merituulin possua vietnamilaisittain. Kuvassa näkyy ruokabloggaajatapaamisen (helteisen sellaisen) tärkeimmät välineet, aurinkorasva polttamien torjumiseksi, älypuhelin Instagramia ja muuta sosiaalisen median raportointia varten sekä kamera blogidokumentointiin. Olikohan ketään, joka ei olisi ottanut valokuvia?


Parsat munassa. Oma panokseni oli grillattu salaatti, eli parsat, kesäkurpitsat, purjot ja persikät käytettiin nopeasti grillissä ja maustettiin sen päälle suolalla ja oliiviöljyllä. Jujun juoni on muuten se suola, jota saa laittaa aika runsaastikin, tässä versiossa se saattoi jäädä hieman paikalliseksi, mutta kukaan ei ainakaan ääneen valittanut.


Sumakkileivät. Kaikki äitini reseptit -Nannalla oli useampi herkku grillattavana, myös alemmat harissaravut. Mielenkiintoinen tämä sumakki, jota kuulemma Gordon Ramsayn kaapista löytyy aina. Kaikenlaista.




Soppaa ja silmukoita -ribsit kahdella tavalla. Mä niin tykkään ribseistä kun niiden tekeminen kestää niin kauan ja niitä saa syödä käsin!


Liemessä-blogin Jenni teki mainiosta Katukeittiö-kirjastaan sienellesiä burgereita. Jos mulla oli Lapsi Prinsessa II:sen kanssa kädet täynnä, niin Jennillä ne vasta täynnä olikin Herra Simpukan kieltäydyttyä päikkäreistä, mutta niin vaan super-Jenni sai hampparit pöytään. The lapsellisina matkustimme Jennin kanssa yhdessä ja tunnustettakoon, että ennen Kivistöön siirtymistä kävimme Tuulosen Kotipizzassa nykäsemässä hieman hiukopalaa, Berlusconia ja silleen..


Kaikista illan aikana tarjotuista toinen toistaan ihanimmista herkuista mun suosikki oli tietenkin pavlova. Tämä poutapilvi oli Soulkitchenin Annan luomus. Annalla on muuten Helsigin Museokadulla ihana pieni herkkukaupa Hella & Herkku, suosittelen kaikille vierailua, sieltä saa kaikkea ihanaa, mitä muualta ei saa, mukaan lukien Annan äitin virkkaamia ihan superhienoja pannulappuja.


Campasimpukoiden nigellamaiset suklaalasit. Appelsiinia, suklaata ja järjetön määrä kermaa, tartteeko nyt alleviivatakaan että oli ihan törkeen hyvää?



9 kommenttia

  1. Just eilen taas syötiin kanan sydämiä ja napsijoina oli myös 1½ vuotias hoitoheppu. Hyvin maistui kaikille! Se on varmaan se ihana suutuntuma se juttu.

    Tuo Kivistössä käynti oli kyllä ihan ylellinen kesän aloitus. Tällaisia lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä te hankitte sydämet? Hakaniemen hallista niitä sais ainakin. Tässä tulee vaan eettinen dilemma kun ne broiskut niin kärsii, mutta kaikkien osien syöminen olis hyvä juttu..

      Poista
    2. Hakaniemen hallista. Eivät kärsi pakastamisesta, joten ostetaan isompi setti kerralla ja pakastetaan pienemmissä erissä. Me ollaan ratkaistu tämä eettisyys juuri tuolla kaikkien osien syömisellä. Broiskuja ei varsinaisesti kasvateta sydämien vuoksi, siksi niitä pystyy syömään (ja broiskun lihaa ei lainkaan). Ehkä aika ohut selitys, mutta menee itsellä läpi.

      Poista
  2. Ihania herkkuja:) Sumakki on täälläpäin erittäin ahkerasti käytössä ja mullakin on sitä Gordorin tavoin aina kaapissa;D (tai jääkaapissa kuumana kautena)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä otan tässä kesällä nyt sumakin haltuun! Kasvaisko se parvekkeella..?

      Poista
  3. Do Diin Prinsessa ja pesue! Kiitos seurasta ja sulla oli tuollainen ihana leivontapöytä raakakuva noista mun leivistä.

    Ja tarttee lisää sumakkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haluaisin tuollaisen leivontapöydän, mutta ei mulle mahdu sellaista kalustetta mihin se istuis.

      Poista
  4. Ihana juttu, ihania kuvia! Emännät ei häsätouhuissaan muuten ottaneet kännykkänäpsyjen lisäksi kuin ehkä kolme kuvaa. Ei tuu postausta niillä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kuvasitte jotain kuitenkin. ;) Mä olen aika huono ottamaan kuvia tuollaisissa nopeissa tilaisuuksissa, ruoasta se näköjään onnistui, mutta muuten mulla jää yleensä kamera laukkuun.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements