Kolmen sipulin kantarellikastike

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Sienet, sipuli ja voi - kesän ja syksyn pyhä kolminaisuus. Kolmen sipulin kantarellikastikkeessa sipulin virkaa toimittavat kesäsipulit varsineen, valkosipuli ja Valio Crea® crème fraîche paahdettu sipuli, jonka sain taannoin Valiolta muutaman muun uutuustuotteen kera.
Kastikkeen tarjosin pannasta pikkuhiljaa poistuvan pastan kanssa, mutta se toimisi yhtä hyvin lihalle ja kalalle tai uusille perunoille.

Kolmen sipulin kantarellikastike
250 g kantarelleja
2 kesäsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
kaksi oksaa tuoretta rosmariinia
1 prk paahdetun sipulin makuista ranskankermaa

Siivoa kantarelleista multa ja neulaset. Kuori ja silppua sipulit. Laita isoon pannuun voi, öljy ja rosmariini. Kuumenna pannu ja lisää sitten sipulit. Kuullota hetki ja pilko sienet sillä aikaa karkeasti: laita kaikki sienet leikkuulaudalle kasaksi ja päästele veitsellä muutaman kerran joka suunnassa.
Lisää sienet pannuun ja paista. Poista rosmariini ja lisää ranskankerma. Kuumenna, muuta älä keitä. Tarjoa pastan, uusien perunoiden, lihan tai kalan kanssa.


Postauksessa mainutut Valion tuotteet olen saanut blogin kautta.

1 kommentti

  1. Rakastan sieniä <3 aivan ihanan kuuloinen ohje ja tätä on todellakin tehtävä. Pitäisi varmaan käydä ostamassa ensimmäiset kanttarellit je herkutella :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements