Sokerittomat ja jauhottomat banaani-pähkinäkeksit

lauantai 28. helmikuuta 2015

"Tein ravintolapäivän kahvilaan pähkinäbanaanikeksejä, että ois jotain gluteenitonta. 

Tasan yksi ihminen oli niistä kiinnostunut ja hänellä oli pähkinäallergia. 
Toin ne kotiin, tarjosin *****lle. Hän luuli niitä jauhelihapihveiksi."


Lainaus suoraan kaverini Facebook-seinältä. Kyllähän se piti jauhelihapihvikeksi leipaista! Ja ymmärrän kyllä yhteyden. Jos olisin pistänyt kuvaan mutteripannun sijaan pari perunaa niin...
Alkuperäinen resepti on Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää. Ja hyvää olikin ja ihan ilman lisättyä sokeria.

1 dl manteleita
1 dl cashew-pähkinäitä
1 dl pecan-pähkinöitä
2 banaania
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl kanelia
0,25 tl kardemummaa
0,25 tl sormisuolaa
1 dl rusinoita

Laita mantelit ja pähkinät monitoimikoneen kulhoon ja aja rouheeksi.
Lisää banaanit ja surauta tahnaksi.
Lisää vanilja, kaneli, kardemumma, suola ja rusinat, sekoita.
Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperille, paina sillä samalla lusikalla keot noin puolen sentin paksuisiksi pyöryläisiksi kekseiksi.
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 20 minuttia.
Nosta ritilälle jäähtymään.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements